TIG svejsning

TIG svejsning anvendes typisk til tyndere ædle materialer som rustfri stål, kobber, aluminium og andre metalliske materialer. KK Metal udfører TIG svejsning i finere emner, typisk TIG svejsning rustfri, hvorved der opnås en højkvalitetssvejsning, der samtidigt kræver minimum efterbearbejdning. TIG svejsning udføres manuelt, på automat og i svejserobot. KK Metal er certificeret DS/EN 3834, som er din garanti for svejste emner af høj kvalitet.

Sidder du med en svejseopgave til TIG svejsning rustfri eller andre metaller, er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud. 

TIG svejsning

TIG svejsning i rustfrit stål

– en meget præcis svejsemetode

TIG svejsning kan udføres både med og uden trådtilsætning, hvor der fx i tyndere materialer arbejdes uden trådtilsætning. TIG svejsning i rustfrit stål og andre materialer er en præcis svejsemetode, der kan udføres meget fint på grund af den koncentrerede lysbue, der har en meget høj temperatur.

TIG svejsning

MAG MIG TIG svejsning

KK Metal er specialister i svejsning og varetager svejsemetoderne MAG MIG TIG. Hvilken svejsemetode, der bedst egner sig til dit projekt, afhænger af emnets udformning, produktionsantal, materiale og materialetykkelse. Med avancerede svejsemaskiner og rutinerede svejsere garanterer vi dig højkvalitets svejsninger i rustfri stål, aluminium, kobber og andre metaller. Vores evne til at optimere produkt og processer sikrer dig et svejseprodukt i særklasse til konkurrencedygtige priser.

TIG svejsning – historien bag

TIG er en forkortelse for Tungsten Inaktiv Gas og er en svejsemetode, der blev udviklet i 1940’erne til svejsning i aluminium- og magnesiumslegeringer. Denne svejsemetode kan anvendes på alle svejsbare materialer, men egner sig bedst til tyndere materialer som svejsning i rustfrit stål, typisk mellem 0,3 og 3 mm. Ved TIG svejsning dannes der en elektrisk lysbue mellem det emne, der svejses og wolframelektroden. Elektroden, det opvarmede materiale og smeltebadet beskyttes med en beskyttelsesgas, som forhindrer at ilt og andre uønskede gasarter får adgang til svejseemnet. Modsat de andre lysbue svejsemetoder som MAG og MIG afsmeltes elektroden ikke ved svejsearbejdet og bruges dermed ikke som tilsatsmateriale. Er det nødvendigt at anvende tilsatsmateriale, tilføres dette i stedet som svejsetråd. Med den rette beskyttelsesgas opnår vi et ensartet og stærkt svejsearbejde med minimal slagge og ingen sprøjt.

Med rutinerede medarbejdere og moderne maskinpark tilbyder vi os som underleverandør til jern- og metalindustrien, hvor vi ikke bare tilbyder MAG MIG TIG svejsning, men også avanceret pladebearbejdning samt dreje-fræs.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Nichlas Christensen
+45 2117 1476
nc@kk-metal.dk