Revolverstansning

Revolverstansning er en anden metode til udskæring af et emne af rå plade. KK Metal udfører revolverstansning med en avanceret revolverstanser med drejebare stationer og plads til 60 forskellige værktøjer. Derved reduceres omstillingstiden, og der kan fremstilles avancerede emner efter kundespecifikation – også med opformning af detaljer.

Revolverstansning

Stansning

– En omkostningseffektiv metode ved større serier

Stansning er det ideelle valg, når du har brug for større serier, da den hurtige omstilling kan reducere produktionsomkostningerne væsentligt. Revolverstansning udføres ved at føre en plade henover en karrusel, hvor der sidder en række værktøjer. Pladen positioneres under et forudbestemt værktøj, som giver et hul i den ønskede form, en undersænkning, en gælle og meget andet. Ved at vælge forskellige værktøjer er det dermed muligt at fremstille emner i en hvilken som helst kontur.

Revolverstansning og laserskæring er komplementerende processer, hvor emnets udformning, materiale og tykkelse afgør den mest hensigtsmæssige fremstillingsmetode.

Revolverstansning

Revolverstansning

– Perfekt til mange omstillinger

Revolverstansning er i dag fordelagtig at bruge frem for laserskæring, hvor emnet har mange huller, hvor der er behov for formninger som undersænkning, prægning, hængsler etc. og i visse stålmaterialer, der ikke egner sig til laserskæring pga. varmepåvirkning, som fx prægalvaniseret stål, zink og ren kobber.

På grund af muligheden for formning er revolverstansning en meget alsidig proces, der kan foretrækkes frem for laserskæring i mange tilfælde, fordi færdiggørelsesgraden kan blive højere. Revolverstansning kan ske i stålmaterialer på op til 6 mm i tykkelse.

Specialfremstilling af værktøj til større serier

Ved produktion af mindre emner i store serier kan det være en fordel at fremstille et eller flere værktøjer præcist til et specifikt emne, som ved exenterpresning – stansning med manual fremføring. Det vil nedsætte bearbejdningstiden drastisk, og da revolverstansning er en proces, der kun kræver sporadisk manuel operation under produktionen, er denne fremgangsmåde meget omkostningseffektiv ved store serier og gentagne produktioner af det samme emne.

Derfor skal du vælge revolverstansning:

  • større færdiggørelsesgrad for komplekse emner
  • hurtig bearbejdningstid ved emner med mange huller
  • koldbearbejdning – dvs. ingen varmepåvirkning af emnet, som minimerer efterbearbejdning af kanter ved efterfølgende svejsning
  • omkostningseffektiv ved produktion af større serier.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Står du med et projekt, der skal revolverstanses eller overvejer du at skifte leverandør og vil gerne have et uforpligtende tilbud, er du altid velkommen til at kontakte os.